6 Ocak 2010 Çarşamba

ve bugün ... and today...

Bugünün fotoğrafı 17 yıllık sevgili arkadaşım, ablam, sırdaşım Rukiye ablanın fotoğrafı. Poz vermeyi hiç sevmez ve objektife direkt bakarsa kameranın ruhunu çalacağını düşündüğünden gözleri hep uzaklara odaklanır :)

Bugün uzun bir aradan sonra ilk defa Taksim'e kahve içmeye gittik, e tabi oralara kadar gitmişken fal baktırmamak da olmaz ;) Her ne kadar beklediğim şeyleri duymasam da çok tutarlı bir kahve + tarot falı baktırdım. Bizim fal merkezimiz (!) Ayhan Işık sokaktaki Symbol Cafe, araya reklamı da aldık böylece :)

Rukiye Abla ile fal bakma üzerine konuşmamız sonucunda şu çıkarıma vardık; Bilim adamları tüm insanlığın akraba olduğunu ve geçmişimizin DNA'larımızda kodlandığını bulmuşlar. Biz de diyoruz ki eğer geçmişimiz DNA'da kodlanmışsa neden gelecek için de aynı şey geçerli olmasın Eğer her şey şu anda olup bitiyorsa ve zaman soldan sağa giden bir doğru değil de yukarıdan aşağıya giden bir doğruysa ve bütün anlar üst üste sıralanıyorsa falcı dediğimiz kişiler de bu anlara bakabilme kapasitesine sahip kişilerse ?

Biz insanların geleceği öğrenme kaygısı acaba AN'ı yaşayamamızdan mı kaynaklanıyor?
In your light I learn how to love.
In your beauty, how to make poems.
You dance inside my chest,
where no one sees you,
but sometimes I do,
and that light becomes this art.
- Rumi

Hiç yorum yok: